10 activitats que pots fer amb nens

10 activitats que pots fer amb nens a les Terres de l’Ebre

10 activitats que pots fer amb nens a les Terres de l’Ebre

Venir amb nens pot ser divertit, hi ha una amplia varietat d’activitats per fer amb ells. Aquí deixem una llista de les més entretingudes:

Mullar-se a la platja o a les fonts natural són ideals per a refrescar-se durant l’estiu. Les platges de les Terres de l’Ebre no solen ser profundes, així que no és difícil tenir controlats als nens mentre juguen. Respecte a les fonts naturals, trobem exemples com la Fontcalda, el Salt de Sotorres, o les Olles del riu Canaletes on l’aigua cristal·lina t’invita a remullar-te.

Seguint amb la temàtica de l’aigua també trobem circuits amb vaixells que et passegen pel riu mostrant-te la fauna i flora que hi habita al territori. A més a més, també t’expliquen com s’ha anat formant durant el temps i alguna curiositat del lloc.

Si el que voleu és veure-ho amb un altre ritme podeu llogar kayaks i agafar-ho més en calma, anant observant i gaudint del clima i els paisatges que ofereix des de dins l’aigua. Aquest pot utilitzar-se tant al riu, com a la platja, com en embasaments.

La Via verda és una opció amb potencial ja sigui caminant, en bici o en cavall. Aquesta permet estar en connexió amb la natura mentre fas esport, gaudir de la companyia dels teus i dels paisatges del territori.

Al Perelló hi trobem el Centre d’Interpretació de la mel on descobrir com es fa la mel i la cera, quina vida duen les abelles i, fins i tot, alguna degustació per provar els diferents tipus de mel. A més a més, també s’hi poden concertar visites a veure els ruscs de les abelles.

10 activitats que pots fer amb nens a les Terres de l’Ebre

A Deltebre hi trobem l’Ecomuseu on et mostren la formació del Delta, les eines més típiques, les seves èpoques, la seva flora i la seva fauna. Fins i tot, les espècies forasteres però que encara n’hi ha al territori, com per exemple el silur.

Pel territori també hi ha empreses que es dediquen a ensenyar activitats típiques com ara perxar, tirar el rall, plantar i segar arròs, tot manualment com es feia antigament. Això permet posar els peus en un camp d’arròs i fer sentir les textures de la terra.

També en trobem que ofereixen l’observació d’ocells en família, per reconèixer la diversitat d’aus que hi ha al territori des d’un alt mirador i viure l’aventura d’una cerca, com si es tractés d’un tresor.

Recórrer fortificacions també pot ser divertit si es fa referència a pirates, guerres i temps de cavallers. Els nens intentaran descobrir tots els racons on hi va passar la història i amb una mica d’imaginació poden arribar a viure-ho més profundament.

A més a més, durant l’estiu es celebren la major part de les festes Majors de les Terres de l’Ebre així que la comissió de festes també prepara activitat per als més menuts de la casa, des de les xocolatades, concursos de dibuix, cinema a la fresca, fins a festes de l’escuma.

Pots trobar cases rurals ideals per a la teva escapada a les Delta de l’Ebre.

Cases rurals als Ports.

Fonts fotos 1