6 Curiositats de festes a les Terres de l’Ebre

La Guerra de Farina
Aquesta es celebra durant el carnaval de Godall i es suposa que va començar un any que el blat anava molt barat ja que Godall produïa blat antigament.

Cursa enigmàtica
Aquesta gimcana, que es du a terme durant les festes majors de Santa Bàrbara,  possiblement és la cursa enigmàtica més antiga de les Terres de l’Ebre, aquest any s’ha celebrat la desena edició.

Proves de penyes
Les proves de penyes es celebren durant les festes de la Cinta a Tortosa, a principis de setembre. Estan dirigides sobretot per als joves i estan repartides entre diversos dies. A més a més hi ha proves des de posar-hi el màxim nombre de participants de la colla dins un 600, karaoke, waterpolo, campionat de guinyot, andròmines, jocs populars, campionats de futbol i basquet fins i tot una cursa de llits.

Concurs de Vestits de Paper
Aquest és un dels actes més curiosos de les festes majors d’Amposta ja que les modistes de la població ensenyen les seves habilitats sobre paper. Aquest 2015 es celebra la 45a edició d’aquest concurs.

Autos locos
Els autos locos consisteixen en carreres de cotxes sense motor fabricats pels participants i sovint tenen una temàtica. Aquestes carreres les trobarem a Amposta, a Palma d’Ebre i a Riba-Roja entre altres.

Festes Quinquennals
Les Quinquennals d’Ulldecona són les festes que es celebren cada cinc anys a Ulldecona. Aquesta té l’origen de la promesa de baixar la verge de la Pietat cada cinc anys des del 1989.
Aquestes transformen el poble en un reclam artístic ja que cada carrer llueix colors, llums i flors gràcies al treball dels veïns que volen rebre la seva patrona.

 

Fonts foto 1 i foto 2