5 dels llocs culturals més visitats de Tortosa

5 dels llocs culturals més visitats de Tortosa

Catedral de Tortosa
La Catedral de Tortosa, dedicada a Santa María, està orientada cap a E-O i es va començar a construir el 21 de maig del 1347. Aquesta espectacular catedral gòtica reflexa la gran importància que la religió va arribar a tenir a la ciutat. Del conjunt de la catedral no et pots perdre el pati, la pila baptismal del Papa Luna, el retaule major, la sala del cor, el túnels subterranis i l’absis.

Catedral de Tortosa

Catedral de Tortosa

Museu de Tortosa
Museu històric i arqueològic actualment  albergat a l’antic escorxador municipal, una joia modernista de Tortosa. Aquest t’ensenyarà els canvis que ha passat des de la prehistòria fins a l’actualitat amb ajuda audiovisual, panells informatius i altres elements. No et pots perdre el diminut segell, les gàrgoles, les imatges dels ponts i el retaule de l’antiga Casa de la Ciutat.

Museu de Tortosa

Museu de Tortosa

Els Reials Col·legis
Els Reials Col·legis de Tortosa són el conjunt monumental renaixentista més important de Catalunya i es localitzen dintre del Conjunt Històric Artístic de Tortosa. Aquest està format pel Col·legi de Sant Jaume i Sant Maties, l’Església de Sant Domènech i el Col·legi de Sant Jordi i de Sant Domènech. Ja que l’Esglèsia de Sant Domènech és el Centre d’Interpretació del Renaixement ens ajudarà a entendre els elements que hi trobem als Reials Col·legis. Els elements més destacats són les portalades i del Col·legi de Sant Jaume i Sant Maties els relleus del pati.

Col-legi-de-sant-jaume-sant-maties

Col·legi de Sant Jaume i Sant Maties

Jardins del Príncep
Els jardins del Príncep són uns jardins botànics d’unes antigues termes, convertits en museu exterior de escultures de Santiago Santiago. Des dels jardins del príncep també s’hi pot accedir a la muralla de remolins que aquest any ha estat rehabilitada. No et pots perdre l’escultura de l’angel caigut, l’arribada a la lluna de l’home i les vistes del call jueu des de la muralla de Remolins.

Jardins del Príncep

Jardins del Príncep

El Castell de la Suda o de Sant Joan
El Castell de la Suda o de Sant Joan situat dalt d’un turó (a 56 metres sobre el mar) al nucli antic de la ciutat permet tenir unes vistes espectaculars de la ciutat, la vall de l’Ebre i el massís dels Ports. A més a més, no et pots perdre els canyons, les torres , les peces romanes que hi ha al jardí abans d’arribar a l’enorme pou o la única necròpolis islàmica de Catalunya que es pot visitar. I si et quedes amb ganes de veure més coses de Tortosa, et pots allotjar al Castell de la Suda ja que actualment és un parador nacional de turisme.

Castell de la Suda o de Sant Joan

Castell de la Suda o de Sant Joan