Llocs d’interès de les Terres de l’Ebre

Llocs d’interès de les Terres de l’Ebre

Parc Natural del Delta de l’Ebre

Espai natural situat entre el riu Ebre i la mar Mediterrània amb una riquesa paisatgística i completa flora i fauna.

Parc Natural dels Ports

Massís calcari que allotja tot tipus de flora i fauna. Amb una bellesa incomparable, els Ports ocupen un paper protagonista dins les Terres de l’Ebre.

Serra de Cardó – el Boix

Entre la comarca Ribera d’Ebre i el Baix Ebre s’alça feréstegament, una de les formacions muntanyoses més desconegudes de les Terres de l’Ebre: la Serra de Cardó. Massís ideal per als amants de l’espeleologia i l’excursionisme, ple d’història i encant, culmina amb el cim de Xàquera o Creu de Santos.

Per altra banda, la Serra de Boix abriga les pintures rupestres de Cabra-feixet (Patrimoni de la Humanitat per la Unesco) i trobarem rutes i indrets singulars.

Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix

Declarats Reserva Natural de Fauna Salvatge, la Reserva Natural de Sebes i el Meandre de Flix són zones fluvials destacables a les Terres de l’Ebre.

Inclou: la zona d’aiguamolls, les illes fluvials i els 5 km de la zona del meandre al marge esquerre del riu Ebre.

Cal destacar, que en aquesta reserva hi ha un dels canyissars més extensos de Catalunya i que està adaptada per a poder gaudir de la riquesa natural que conté.

Disposa de miradors, itineraris senyalitzats, passarel·les de fusta, etc.

Ruta de les 3Ces

Ruta de les 3Ces

Serra de Pàndols i Cavalls

La Serra de Pàndols i la de Cavalls formen part de la Serralada Prelitoral Catalana. Ubicades a la Terra Alta, aquestes serres estan repletes d’itineraris que recorren els espais naturals, els pobles del territori i ressegueixen les passes i punts estratègics de la Batalla de l’Ebre.

Repartides entre Gandesa i Pinell de Brai aquestes abruptes i agrestes serres esperen als valents senderistes disposats a descobrir aquest fragment de les Terres de l’Ebre.

Llocs d’interès de les Terres de l'Ebre

Llocs d’interès de les Terres de l’Ebre

Via Verda de la Vall de Zafán

La via verda de la Vall de Zafán és la oportunitat perfecta per creuar les Terres de l’Ebre per un majestuós recorregut de bellíssim entorn natural. Es pot realitzar a peu, en bicicleta i fins i tot a cavall, gaudint de l’esport a l’aire lliure i de la naturalesa en estat pur. Cinquanta kilòmetres de ruta en total i apte per a totes les edats i condicions, la Via Verda us espera per a provar una ideal experiència.