Fires i festes de les Terres de l’Ebre

Fires i festes de les Terres de l’Ebre

Les Terres de l’Ebre estan repletes de història, cultura i tradicions. Totes i aquestes més qualitats de la regió es manifesten en les seves festes i fires. Jornades, diades, festes, trobades gastronòmiques, festivals hi són presents, i ens recorden d’on venim i qui som.

Gràcies a les jornades gastronòmiques, coneixerem la cuina i els productes de la zona: el peix i marisc de la costa i el Delta de l’Ebre; els vins i olis de DO (Dominació d’Origen) de la Terra Alta; cítrics de Xerta i Alcanar; i molts més. Fires i trobades on el protagonista principal serà l’ ingredient o producte i podrem conèixer mitjançant degustacions, menús, concursos… la rica gastronomia que ens defineix.

Per altra banda, les festes ens retornaran a un temps passat gràcies al caire tradicional que conserven i les activitats que realitzen: balls, jotes, correfocs, gegants i castellers, que entre molts altres donen a conèixer els anys passats als més petits i a recordar-ho als més grans. Tot això sense oblidar, que la humil gent dels pobles és molt participativa i ens ho passarem en gran sense cap mena de dubte.

Entre les festes trobarem la respectiva a cada poble, bé sigui, en honor al patró/patrona del municipi, reviure tasques tradicionals com el procés d’elaboració de l’arròs o simplement compartir moments en germanor.

Fires i festes de les Terres de l'Ebre

Fires i festes de les Terres de l’Ebre