Llocs d’interès de Sant Jaume d’Enveja

Llocs d’interès de Sant Jaume d’Enveja

També destaquen edificis aïllats com Vila Tomàs (1920) o Vila Emília que segueix el model popular: un forn de pa al davant i una boca de cisterna
La barraca de Tio Blanco, als Muntells, segueix el tipus de construcció tradicional de barraca deltaica.

Hem de ressaltar la importància del baladre de Balada, considerat arbre monumental i de gran interès.

Entre les zones naturals que cal destacar hem d’anomenar l’illa de Buda, recentment oberta al visitant, atès que fins fa ben poc havia estat propietat privada. El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ha fet possible que l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, mitjançant un pla de gestió de visites controlades d’àmbit mediambiental, pugui donar a conèixer aquesta incomparable illa de gran riquesa natural, que es considera un autèntic paradís.

També hem d’esmentar altres llocs com les basses, la Platjola i l’Alfacada, les platges verges del Serrallo i Mitjorn i el riu Mitjorn, antiga desembocadura de l’Ebre. Totes aquestes zones formen part del Parc Natural del Delta de l’Ebre i estan protegides per poder preservar el nostre patrimoni natural.

El Delta ofereix un ampli ventall de possibilitats: les platges verges de sorra suau, ideals per passejar, prendre el sol i nedar; el mar, on podeu practicar esports nàutics com la vela, la planxa de vela o el submarinisme i el riu en que es fan petits creuers turístics fins a la desembocadura i des d’on es pot veure l’illa de Buda i navegar pel riu Migjorn.
Si us agrada més passejar, us aconsellem donar una volta amb bicicleta, des d’on podreu admirar el paisatge amb tranquil·litat.
Si us agraden la caça i la pesca esportiva, aquí trobareu tot el que necessiteu.

L’espai ofereix moltes possibilitats per a la fotografia natural (les sortides i les postes de sol són molt especials al Delta).