Normes i consells del Delta de l’Ebre

Normes i consells del Delta de l’Ebre

El delta constitueix un espai natural compartit per una població agrària, una considerable afluència turística i uns valors ecològics de gran magnitud. Col laboreu en la seva conservació seguint els consells i les indicacions que trobareu arreu, única garantia per al manteniment i millora del Parc Natural i de tot el delta en general.

– No es pot fer res que afecti la flora, la fauna o el medi. Respecteu els senyals, els itineraris i les zones d’accés prohibit. Observeu o fotografieu sempre des dels llocs indicats. No és permesa la col·lecta d’espècies animals o vegetals, ni vives, ni mortes.

– L’acampada només és permesa en els càmpings establerts o en els terrenys d’acampada previstos pel Parc.

– Les millors hores per observar els ocells són el matí i el capvespre, i les èpoques en que hi ha més espècies són durant les migracions i a l’hivern, encara que durant tot l’any s’hi poden veure coses interessants. Els prismàtics són una eina imprescindible per observar. Com més mimètics siguin els vostres vestits, menys espantaran els ocells i, per tant, els podreu observar amb més facilitat.

– Durant la primavera, estiu i tardor convé de dur un repèl lent de mosquits.

– En les zones d’especial protecció o interès és prohibit dur gossos sense lligar.

– No llenceu papers, ni plàstics, ni llaunes a terra. Deixeu els terrenys nets, com els trobareu, i, si cal, més.

– Es recomana de passar inicialment pel Centre d’Informació del Parc, obert tots els dies feiners i dissabtes al matí i a la tarda, i diumenges al matí.

EL PARC ÉS PATRIMONI DE TOTS.

CONSERVEM-LO