Gastronomia L’Ametlla de Mar

Gastronomia L’Ametlla de Mar

El menjar per excel·lència a l’Ametlla de Mar és el peix, cuinat de diferents maneres i amb moltes receptes diferents.

Destaca el “suquet calero” un plat creat pels mariners i que ha anat passant de pares a fills i la innovadora tonyina roja que ha aparegut als ports del municipi i que és elaborada de moltes formes.

Per altra banda, es fan concursos gastronòmics com la “Fideuada” o la “Diada de l’Arrossejat” que són plats propis del municipi i molt gustosos.

Típics també són els calamars, musclos, polp amb patates, arròs negre, etc.

PRODUCTES TÍPICS

PEIX I MARISC DE LA CALA

Lluç, daurada, llobarro, sardina, escamarlà, llenguado… són algunes de les espècies fresques que ens trobarem al port de l’Ametlla de Mar.

TONYINA ROJA DEL MEDITERRANI

Aquest peix amb múltiples propietats nutricionals (proteïnes, minerals, vitamines, etc.) és trobat a l’Ametlla de Mar, esdevenint una de les més grans flotes de pesca d’aquest peix.

LA MEL I L’OLI

A l’Ametlla de Mar es cuida molt la cuina i els productes típics, d’aquí que la mel i l’oli mantinguin la seva essència i siguin de alta qualitat.

DOLÇOS

Durant tot l’any podrem trobar dolços típics de la Festa Major de l’Ametlla de Mar com els pastissets i els corassons. També trobarem les farinoses: elaborades amb cabell d’àngel o crema; i no oblidar la coca de crema amb fruits secs.

Foto font 1