Gastronomia d’ Horta de Sant Joan

Gastronomia d’ Horta de Sant Joan

La gastronomia d’Horta és rica i variada , doncs aquí mateix s´el·laboren molts productes, com per exemple els embotits que són molts rics i variats.

Als restaurantsHorta de Sant Joan hi podeu trobar carns de gran qualitat procedents de les ramaderies del poble, que han sigut alimentades de forma natural; el vi i l´ oli són altres productes estrella d’aquesta població; així com el pa, que està fet amb forn de llenya, les pastes típiques: ametllats, panadons i mantecats, les quals es poden regar amb deliciosa mistela, bon aiguardent i excel·lent vi ranci.

Si ens visiteu, no deixeu de provar les carns a la brasa, el cabrit arrebossat o el civet de porc senglar que ha estat caçat a les foréstegues muntanyes d´Horta.

També podeu gaudir d´un plat típic d´Horta que s´ha recuperat actualment, El Crestó (hotel Miralles).

El Crestó és un exemplar mascle de cabra blanca, criat de forma natural a les boniques i escarpades muntanyes del poble; amb una edat no superior als dos anys es porta a taula guisat a d’escabetx i herbes.

Productes típics d’ Horta de Sant Joan

CABRA BLANCA

Animal molt preuat per la qualitat i tendresa de la carn. Els seus ramats els trobarem principalment a Horta de Sant Joan, entre altres, on es cuinen amb diferents receptes esdevenint un producte tradicional de gran renom.

AIGUARDENT

Beguda elaborada per la destil·lació d’herbes, mel o fuites. És típica a diversos pobles de les Terres de l’Ebre i en especial a Horta, on podem trobar bons aiguardents.