El Perelló

El Perelló escut

El Perelló

El Perelló és una població de la comarca del Baix Ebre, la qual trobem entre muntanyes. El Perelló és conegut per ser el major productor de mel de Catalunya.

Història

Hi trobem que els primers indicis de la presència humana al Perelló han estat trobats a l’Abric de Cabra-Feixet amb unes pintures rupestres de fa més de 10.000 anys. També s’han trobat indicis de romans ja que la Via Augusta passa per la localitat. Tot i que també s’han trobat restes de la època musulmana no és fins a la època de la reconquesta que es parla de “la Font del Perelló”.

El Perelló com molts altres pobles va ser lloc on es van viure la Guerra dels Segadors, les guerres carlines i la Guerra Civil Espanyola.

Llocs per visitar         

L’Abric de Cabra Feixet amb les pintures rupestres on es representen un parell d’arquers, cérvols i caprins.  Aquestes pintures estan protegides com a Patrimoni de la Humanitat dins del conjunt de l’Art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica. Juntament amb la Cova de la Mallada on es van trobar més de 1.700 peces de sílex, entre altres, rascadors, puntes de fletxa i restes de punxons. Aquests objectes estan datats de fa 15.000 anys enrere.

Les platges són un gran atractiu turístic, tot i estar situades a 8 km aquestes tenen l’avantatge de que són tranquil·les i són llocs naturals sense explotar. Gran part d’aquestes platges solen ser de roques i còdols.

No marxis sense veure el Centre d’Interpretació de la Mel, ja que el Perelló és la capital catalana de la mel. Aquí podràs descobrir com es fa la mel, quin tractament rep i fins i tot fer-hi degustacions dels diferents tipus de mels.

El monument del Coll de les Forques es va construir al 1994 en memòria dels caiguts en la Guerra dels Segadors. Seguint el camí del Coll de les Forques, es troba l’ermita de Sant Cristòfol on es gaudeixen unes vistes espectaculars del Delta de l’Ebre.