Coves Meravelles Benifallet

Coves Meravelles Benifallet

Baix Ebre

Benifallet, situat a la part septentrional de la comarca del Baix Ebre, a 7 km del Pinell de Brai i a 19 de Miravet, té 897 habitants aproximadament.

LLOCS D'INTERÈS

Les Coves Meravelles destaquen per la quantitat i qualitat de concrecions, especialment les excèntriques. El lent degoteig de les aigües d'infiltració, carregades de carbonats en dissolució, va donant lloc a fascinants formacions, a voltes estrambòtiques on la imaginació del visitant descobreix éssers fantàstics i configuracions capricioses; a més de les clàssiques estalactites i estalagmites, a la cavitat hi ha un gran nombre d'altres formacions d'estructura variadíssima. Conegudes per la gent amb el nom genèric de Coves de l'Aumediella, no van despertar interès espeleològic fins a l'any 1968. Aquestes coves són: Les Meravelles (citades anteriorment), L'Avenc del Sifó, cova d'en E. Marigot, cova de l'Aumediella Gran, cova del Dos i avenc del Catalanisme.

Horari de visites: des del mes de maig a l'agost tots els dies de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, la resta de l'any divendres per la tarda i caps de setmana de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Preu: Consultar.

L'Església Parroquial dedicada a l'Assumpció de la Mare de Déu fou bastida en 1635 i és d'estil neoclàssic; va sofrir grans desperfectes durant la guerra. Monument al Llaguter: situat a la cruïlla de l'eix de l'Ebre, és l'homenatge d'un poble i d'una terra que no vol oblidar l'esforç dels darrers navegants de l'Ebre. Ermita romànica del segle XIII: antiga església parroquial situada sobre una gran roca a la part alta del poble.

FESTES POPULARS

  • La Festa del Riu: regates de piragües a l'Ebre un dissabte del mes de juliol.
  • Festa dels Quintos: coincidint amb les festes de Nadal.
  • Festa Major: del 8 a l'11 de setembre. Cal destacar entre els seus actes les ballades de jotes de Benifallet.

Informació

Anuncia el teu negoci a Ebre.com