Llocs d’interès de La Fatarella

Llocs d’interès de La Fatarella

Els carrers estrets, irregulars i centenaris d’aquest petit municipi d’interior es caracteritzen per la seva bellesa austera, tal com el paisatge de secà que envolta tot el poble; els seus porxos (elements arquitectònics de l’època medieval) són baixos amb arcades de pedra que permeten l’enllaç de carrers i sostenen edificacions superiors; les façanes de pedra del país; l’església parroquial de Sant Andreu d’estil renaixentista amb elements de gòtic tarda amb la façana d’estil barroc; la Casa Consistorial, recentment rehabilitada, conserva la façana original i incorpora a l’interior la tècnica de la pedra en sec, pròpia d’aquestes terres de secà i que podreu admirar en els nombrosos marges i cabanes de tot el terme.

Altres llocs d’interès són: la capella de la Verge de la Misericòrdia, patrona del poble, situada en un magnífic i estratègic lloc, des d’on es pot gaudir d’una vista extraordinària i dues petites capelles dedicades a la Verge de Carme i Sant Pau que hi ha als voltants del poble. Allunyades del nucli urbà, vuit i dotze quilòmetres, respectivament, estan les ermites de Sant Bartomeu de Sant Francesc.

S’estan construint dues obres: la casa ecològica i l’arranjament del recinte del camp de futbol en què la pedra és l’element constructiu preeminent. La casa ecològica es preveu com un centre on es donaran o conèixer les activitat del món rural.