Gastronomia de Gandesa

Gastronomia de Gandesa

Gastronòmicament, Gandesa està a l’altura de capital de la comarca de la Terra Alta. Destaca pels seus vins, blancs i negres, la carn de qualitat i els boníssims dolços i comparteix amb la Ribera d’Ebre la tradicional Clotxa (tros de pa farcit amb pebrot, llonganissa, tomata, etc.).

Entre els seus plats de menjar típic català -i especialment d ela Terra Alta– podem degustar: el conill amb allioli, peus de porc, caragols saltejats, porc senglar, paella d’hort, faves i molts més.

El municipi forma part de la zona de producció d’oli, vi i avellana: productes que destaquen per la seva qualitat i prestigi.

PRODUCTES TÍPICS

VINS DO Terra Alta
Gandesa destaca per la seva excel·lent qualitat de vins. Per una banda, els blancs tenen un aroma afruitat i alta graduació i per altra banda, el vi negre amb menys graus, tenen un sabor i cos espectacular. Destaquen entre ells, els vins rancis.

DOP OLI DE TERRA ALTA

A principies de l’any 2005, els valuosos olis d’oliva verge extra van ser reconeguts i protegits, ja que és un oli molt important i amb una qualitat que no pot passar desapercebuda.

AMETLATS

Els ametllats són postres d’ou i ametla amb una pasta seca i textura fina. Tenen un alt valor energètic, proteic i antioxidant per part de les ametles de la zona.

CARQUINYOLS

Dolços fets amb farina, ous i ametles, entre altres, que són típics en totes les Terres de l’Ebre, però especialment a la Terra Alta. L’origen apunta a l’època medieval, on els Cristians catalans exportaven aquest dolç a Aragó.