Flix

Flix escutFlix. La villa de Flix, al nord de la Ribera d’Ebre, té atractius que bé justifiquen una visita. Flix s’alça a la riba dreta del riu Ebre i aquest l’abraça formant un meandre perfecte que dóna nom a la població -del llatí flexus-. Amb una extensió de 116 km2 i una població de 4300 habitants, Flix és un important centre de serveis amb una bona infraestructura i importants equipament eductius, culturals, esportius, comercials, turístics i industrials.

El municipi de Flix, com la resta de la comarca de la Ribera d’Ebre, compta amb unes comunicacions excel·lents, amb carreteres locals i comarcals que uneixen totes les poblacions de la zona

Pel que fa a les comunicacions exteriors, destaca la C-230 Tortosa-Lleida, per Móra d’Ebre la N-420 Alcanyís-Reus.

A través de dues vies, es té accés a les autopistes A-2 Saragossa-Barcelona i A-7 Barcelona-Tarragona-València. A més, la construcció de l’Eix de l’Ebre ha permès connectar aquesta zona sud del Mediterrani amb la zona nord-interior de Catalunya (Vall d’Aran) a través de Lleida.

A més d’aquesta privilegiada xarxa viària, Flix compta amb l’estació de ferrocarril de la línia Saragossa-Tarragona-Barcelona.

Per carretera, Flix també té servei regular d’autobusos entre els municipis de la zona

D’altra banda, cal destacar que Reus compta amb un aeroport de vols xàrter i una línia regular a Madrid.
Aquesta xarxa de comunicacions situa a Flix en una zona privilegiada, ja que es troba a 30-45 minuts de dels centres més propers com Lleida, Reus, Tortosa i Amposta, a una hora de Tarragona i a una hora i mitja de Barcelona.
Foto font 1