Llocs d’interès de Benifallet

Llocs d’interès de Benifallet

Les coves de Benifallet destaquen per la seva quantitat qualitat de concrecions, especialment les excèntriques. El lent degoteig de les aigües d’infiltració carregades de carbonats
en dissolució va donar lloc a formacions fascinats, on la imaginació descobreix éssers fantàstics i capricioses configuracions.

Les caves de Benifallet o Aumidielles les formen: la cova Meravelles, l’avenç del Sifó, la cova d’En Marigot, la cova del Dos, la cova de l’Aumidiella Gran i l’avenç del Cataclisme.

L’església parroquial dedicada a l’Assumpció de la Mare de Déu, d’estil neoclàssic, fou construïda l’any 1635, i va deteriorar considerablement durant la guerra.

El monument al Llaguter, situat a la cruïlla de l’Eix de l’Ebre, simbolitza l’homenatge d’un poble i d’una terra que no vol oblidar l’esforç dels darrers navegants de ‘Ebre.

I, finalment, l’ermita romànica del segle XIII, el llegat artístic més important de la població. Es tracta d’una antiga església parroquial, situada damunt d’una gran roca, a la part alta del poble