Gastronomia de Batea

Gastronomia de Batea

Situat entre el Mediterrani i les muntanyes del Matarranya, el municipi de Batea ens sorprèn amb una rica gastronomia, ja que el mar, la muntanya i la vinya són presents en tot moment.

L’element més destacat de Batea és, sense dubte, la vinya: ocupa més de la meitat del terme municipal, esdevenint el més gran de la Terra Alta. Consegüentment, hi ha una àrdua elaboració del vi sent l’activitat econòmica predominant de la població.

Fins i tot, s’ha creat la Ruta del Vi de Batea: un itinerari guiat per les bodegues on conèixer l’elaboració del vi i les seves varietats.

Culturalment, els àrabs ha deixat la seva empremta en la gastronomia, especialment en les pastes típiques: panadons, mantecados, rodotets…

PRODUCTES TÍPICS
VI DE BATEA

El vi és el producte per excel·lència de Batea. La seva enorme concentració de vinya, fa que tot el poble estigui bolcat en la seva cura i qualitat, esdevenint un vi saborós i distingit.

MANTECADO

Pasta típica a la península, que especialment s’elabora a Batea. Està feta amb mantega i cereals; i es consumeix tot l’any, especialment al Nadal.

RODOTETS

Pastes típiques de la Terra Alta fetes amb ingredients bàsics: ous, farina, oli i sucre que posteriorment es fregeix.