Sant Carles de la Ràpita

Sant Carles de la Ràpita Sant Carles de la Ràpita és una població costera situada a l'extrem sud del Delta de l'Ebre resguardada per la badia dels Alfacs. La nostra gran badia ens serveix per practicar tota classe d'esports aquàtics en mig d'unes aigües calmades i agraïdes, on els nostres mariners capturen el peix i el marisc que els ha fet mereixedors del reconeixement de que gaudeixen. Mostra del treball lent i meticulós del riu Ebre és el Delta de l'Ebre, zona declarada Parc Natural, on la flora i la fauna conviuen en perfecta harmonia i la vida salvatge es mostra indiferent a les mirades curioses del visitant.

Història

La presència humana a Sant Carles de la Ràpita es remunta a la època paleolítica ja que s'hi va trobar una pintura rupestre a la cova del Tendo, la més antiga de Catalunya. Avui en dia desapareguda. Els ibers, els romans i els àrabs són alguns dels que també s'hi van instal·lar. Durant l'estada dels musulmans, aquests van construir una torre defensiva, una ràbita, i d'aquí deriva el nom de la Ràpita. Un cop el municipi va passar a ser dels cristians van anar canviant els amos fins que es va convertir en territori públic. Carles III va fer construir el canal de navegació, volia que la Ràpita es convertís en una gran ciutat portuària i en honor a ell s'anomena Sant Carles de la Ràpita. Els pretendents carlins van desembarcar a Sant Carles de la Ràpita per intentar fer un cop militar a la reina Isabel II però els van detenir i els van fer renunciar als seus drets.

Llocs per visitar

El Museu de la Mar de l'Ebre és un museu relativament nou que permet entendre sobretot la vida del poble, ja sigui fauna, flora, història, costums i oficis de Sant Carles de la Ràpita. La llotja i el port pesquer són dos elements molt importants ja que la seva economia es basa en la pesca. El Mirador de la Guardiola és un petit turó on s'hi pot gaudir d'unes magnífiques vistes del poble, de la badia dels Alfacs, de una part del Delta de l'Ebre i al darrera la Serra del Montsià. Al seu cim hi trobem l'antiga torre de vigilància “la Torreta”, coronada per una gran imatge del Sagrat Cor. La Serra del Montsià i la Foradada la trobem a la part nord del municipi. La Serra del Montsià paral·lela a la línia de la costa inclou la Foradada entre els seus cims. La Foradada és una roca amb un forat des d'on es pot gaudir d'unes magnífiques vistes d'ocell de la badia dels Alfacs i de la part dreta del Delta de l'Ebre. Sant Carles de la Ràpita també és famosa per les seves platges, algunes amb el distintiu de qualitat de la Bandera Blava. La platja de les Delícies i la platja del Parc de Garbí en gaudeixen d'aquest distintiu.

Festes

La Festa en honor a la Mare de Deu del Carme, patrona dels pescadors es celebra a mitjans de juny i entre altres actes, els ciutadans encenen veles per a demanar fortuna a la verge. Per Sant Jaume es celebren les Festes Majors, a finals del juliol on un dels actes més curiosos és a la cavalcada amb disfresses i confeti que es fa al final de les festes. La festa de la Mare de Deu de la Ràpita, que es celebra a principis de setembre, es fan activitats infantils, esportives, culturals...

Informació Sant Carles de la Ràpita

MAPA

Anuncia el teu negoci a Ebre.com