Móra d’Ebre

Móra d’Ebre escut

Móra d’Ebre

Móra d’Ebre és la capital de la comarca de la Ribera d’Ebre, situada a la riba dreta del riu Ebre. És un important centre comercial i de serveis.

Història de Móra d’Ebre

El seu orígens es remunten al assentament iber que hi havia al Calvari, tot i que la llarga estada dels romans quasi va fer que no en quedessin restes. Els àrabs van deixar una gran empremta i un gran exemple és el castell tot i que ha patit destruccions durant el temps. Ja sigui per la reconquesta, pels atacs als templers, la guerra dels Segadors, la guerra de Successió, la guerra del Francès, les guerres carlines i la Guerra Civil espanyola.

 

Allotjaments de Mòra d’Ebre

Llocs a visitar

Té diferents edificis d’interès historicoartístic.

El castell d’origen islàmic es situa a la part alta del nucli antic, al nord del nucli urbà. D’aquest es conserven actualment uns 350 m de muralla en bon estat, una torre, una gran terrassa, l’entrada i algunes dependències.

El nucli històric té racons encantadors amb vistes al riu Ebre i diverses cases de diferents èpoques.

L’església prioral, dedicada a Sant Joan Baptista, pertany al Bisbat de Tortosa i la seva estructura ha passat pels estils romànic, gòtic, renaixentista i barroc.

El convent de les Mínimes és primer temple expiatori de la Península, es va construir l’any 1833 i es va inaugurar l’any 1894. És d’estil neogòtic, obra de l’arquitecte tortosí Joan Abril.

El pont d’arcades sobre el riu Ebre és una estructura del 1943 feta de formigó armat sobre l’Ebre i que s’ha convertit en un dels símbols del poble.

Per als que prefereixen la natura, hi ha també el paratge de Sant Jeroni, lloc d’acampada i de lleure, on es troben les ermites de Sant Jeroni i Santa Madrona, sota la Picossa (496 m.)

Festes

De gran importància la Festa del Riu, una celebració tradicional que vincula els pobles de l’Ebre amb el seu preat riu.

Foto Font: booking