Església de Sant Domènec

Carrer de Sant Domènec, Tortosa

Església de Sant Domènec

L’església de Sant Domènec forma part del conjunt històric dels Reials Col·legis de Tortosa. Va ser construïda al 1585 utilitzant l’estil gòtic.

La seva portalada està dividida en tres blocs. Al primer trobem un arc de mig punt emmarcat en dues parelles de columnes jòniques a cada costat, amb espai entre elles per a dues figures a cada part. El segon hi ha un fris amb espais per a cinc escultures. Finalment al tercer, hi trobem l’escut del bisbe Izquierdo.

L’església té una sola nau sense creuer amb capelles laterals situades entre els contraforts. A la nau central hi presideix un armari-arxiu procedent de la Casa de la Ciutat, ja desapareguda.

Davant del presbiteri hi trobem al terra les làpides funeràries dels principals impulsors de la fundació i construcció dels Reials Col·legis: Baltasar Sorió (lector de la Catedral) i Juan Izquierdo (bisbe de tortosa de 1574 a 1585).

A l’interior també trobem la portalada de l’estudi de l’antic ajuntament, corresponent a un edifici del segle XVI al carrer Ciutat, que es va enderrocar l’any 1915.

Al 1835 va ser ocupada per unitats militars fins el 1910 que l’ajuntament el va adquirir per albergar el Museu Arxiu Municipal. Actualment, tot i que es va adequar per acollir actes institucionals, hi ha instal·lat el Centre d’Interpretació de la Festa del Renaixement.

Dimarts a dissabte: 10 a 13:30h i 16:30 a 19:30h

Diumenges i festius: 10 a 13:30h

Resta de l’any: Dilluns tancat.

Entrada general: 3€/persona.

Entrada reduïda: 2e/persona (majors de 65 anys, discapacitats, famílies nombroses i estudiants que disposin del corresponent carnet acreditatiu).

Entrada grups: 1€/persona (grups de 50 o més persones).

Entrada gratuïta: menors de 10 anys, persones amb targeta turística i membres del Club Súper3 que disposin del corresponent carnet acreditatiu.

Visited 2261 times, 2 Visits todayRelated Listings