Barri i el monestir de Santa Clara

Pujada Santa Clara, s/n Tortosa

Catalan Spanish

977 44 16 22

Barri i el monestir de Santa Clara 

Al recer del monestir de Santa Clara, es forma un dels barris més peculiars de la ciutat i sembla iniciar-se l’eixample medieval tortosí. Els carrers que dibuixen la seva estructura comencen pel carrer de Montcada, eix importantíssim a l’Edat Mitjana, per a pujar costeruts i estrets pel vessant nord de la muntanya fortificada del Sitjar, on actualment es troba la Residència Sanitària Verge de la Cinta.

Quant al convent que donarà nom al barri, fou un dels primers de l’ordre en instal·lar-se a Catalunya i és el més antic de Tortosa. L’edifici pertanyent a l’estil gòtic, fou destruït parcialment durant la guerra civil de 1936-39.

De la primitiva construcció es conserven dues ales del claustre, prototipus del gòtic provençal i formades per arcs trilobulats sostinguts per columnes adossades, amb base bifoliada i capitells llisos. Sembla ser que fou reformat als segles XV i XVI. La rehabilitació de 1991 deixà al descobert el cinquè arc i columna de l’ala sud i en la restauració que es portà a terme durant l’any 1997 i 1998 es substituïren la majoria dels fusts, gairebé tots molt mal parats.

 

Font 1

Divendres i dissabtes: 10 a 13h i 16:30 a 18h

Visited 1568 times, 1 Visit todayRelated Listings