Festes i fires

Festes i fires de les Terres de l’Ebre

Festes de Nadal arreu del món (part II)

Festes de Nadal arreu del món (part II)

S’apropen les festes de Nadal  i nosaltres també et volem apropar al nadal però d’altres països. Et portem la segona part de les diferents curiositats de com viuen el nadal a Jordània, a la República de Corea, a Àustria, a Canadà, al Líban, a Argentina i a Estònia. El nadal a Jordània… Llegeix més »

Festes, fires i jornades el desembre

Festes, fires i jornades el desembre

A més a més de preparar-nos per aquest nadal, durant aquest desembre, podrem gaudir d’exposicions, festes, fires i jornades per les Terres de l’Ebre. Festa Olea Europea Dissabte 5 de desembre A les Oliveres d’Arion es faran diversos tallers, degustacions, una visita teatralitzada i cantada, dinar i activitats per als… Llegeix més »

Festes de Nadal arreu del món (part I)

Festes de Nadal arreu del món (part I)

Les festes de Nadal tenen una gran importància dins la nostra cultura però, que en sabem dels altres països? Et portem diferents curiositats de com viuen el Nadal a França, al Japó, al Regne Unit, a Alemanya, al Brasil, a Nova Zelanda, a Mèxic, a Austràlia i a la República Txeca…. Llegeix més »

Festes, fires i jornades durant novembre

Durant aquest novembre hi podeu gaudir dels següents esdeveniments a les Terres de l’Ebre: Del 30 d’octubre a l’1 de novembre 28a Festa del Vi de Gandesa La festa del Vi de Gandesa és una de les fires més reconegudes del territori i un aparador per introduir-te en l’àmbit dels… Llegeix més »

Festes, fires i jornades durant l’octubre

Durant l’octubre s’hi celebren diversos esdeveniments a les poblacions de les Terres de l’Ebre: Del 2 al 4 d’Octubre: 2n Festival d’intervencions Efímeres. També anomenat A Cel Obert,  amb intervencions de diversos creadors artístics, es celebra als patis més emblemàtics de Tortosa. Aquest any el tema clau és el color, ja… Llegeix més »

11 de setembre, la Diada de Catalunya

11 de setembre, la Diada de Catalunya

L’onze de setembre és la Diada Nacional de Catalunya. Aquesta commemora l’última defensa de Barcelona (l’onze de setembre del 1714) durant la Guerra de Successió Espanyola. El fracàs d’aquesta va permetre que Felip V abolís les institucions i les llibertats catalanes. Recordar-la es una manera de reivindicar la identitat catalana, tot… Llegeix més »

6 Curiositats de festes a les Terres de l’Ebre

6 Curiositats de festes a les Terres de l’Ebre

La Guerra de Farina Aquesta es celebra durant el carnaval de Godall i es suposa que va començar un any que el blat anava molt barat ja que Godall produïa blat antigament. Cursa enigmàtica Aquesta gimcana, que es du a terme durant les festes majors de Santa Bàrbara,  possiblement és… Llegeix més »

Activitats típiques de les festes majors

Activitats típiques de les festes majors

Les festes majors a les Terres de l’Ebre ofereixen múltiples opcions però totes tenen unes característiques en comú. Aquí et deixem una llista d’aquestes característiques amb els llocs on en pots veure: Els concursos Ja siguin de pintura, de pesca, de vestits de paper, d’arrossegament, de fotografia o d’habilitats, com… Llegeix més »

Festa del Renaixement de Tortosa 23-26 juliol 2015

Festa del Renaixement de Tortosa 23-26 juliol 2015 La Festa del Renaixement és una festa de quatre dies que es fa durant el tercer o el quart cap de setmana de juliol on es celebra l’esplendor de la ciutat de Tortosa durant el segle XVI. Els ciutadans es vesteixen d’època… Llegeix més »

5 dels llocs culturals més visitats de Tortosa

5 dels llocs culturals més visitats de Tortosa

5 dels llocs culturals més visitats de Tortosa Catedral de Tortosa La Catedral de Tortosa, dedicada a Santa María, està orientada cap a E-O i es va començar a construir el 21 de maig del 1347. Aquesta espectacular catedral gòtica reflexa la gran importància que la religió va arribar a tenir… Llegeix més »