Museu de Tortosa

Rambla Felip Pedrell, 1-3-4 Tortosa 43500

Z Prices from: 3€

Catalan Spanish Russian English French

Museu de Tortosa

Museu de Tortosa, històric i arqueològic de les Terres de l’Ebre s’alberga actualment a l’antic escorxador municipal.

Aquest edifici modernista de l’arquitecte Pau Monguió va ser construït al 1908 i és el més gran d’aquest estil a la ciutat.
Està constituït per vuit pavellons situats de forma simètrica. S’hi poden visitar 600 metres quadrats repartits en sis àmbits. També hi ha diversos espais per a exposicions temporals, una aula didàctica per a les visites escolars i una sala de reserva on es guarden objectes que no es mostren a l’exposició permanent del Museu (habitualment accessible només als investigadors).

Respecte als orígens del museu, va ser l’arquitecte Joan Abril i Guanyabens el que amb esforç i paciència va començar a recopilar i recollir restes arqueològiques per tot el territori. Tot i que aquesta acció no era ben vista per molts i el  protomuseu que havia començat al pati de la Mercè (actualment la Reparació) havia estat un fracàs, aquell any amb el beneplàcit dels Gonzales va començar el projecte del Museu de Tortosa.

Al 1910 es va obrir finalment el “Museo arqueológico municipal de la Ilercavónia” amb la  seu a l’església de Sant Domènec, ja propietat de l’ajuntament. Tot i que moltes peces havien estat fetes malbé, molts pagesos, religiosos i gent de la ciutat i la comarca, van fer donacions al museu. Llavors va passar el museu a titularitat municipal amb la voluntat de la conservació i la divulgació.

Després de passar dificultats el museu va tenir que tancar el 1997 fins al setembre del 2012 que es va traslladar a l’antic escorxador.

Els espais del museu expliquen la història de la ciutat i els voltants des de la prehistòria fins al segle XX.

 

Visited 1042 times, 2 Visits todayRelated Listings