Festes de Nadal arreu del món (part II)

S’apropen les festes de Nadal  i nosaltres també et volem apropar al nadal però d’altres països. Et portem la segona part de les diferents curiositats de com viuen el nadal a Jordània, a la República de Corea, a Àustria, a Canadà, al Líban, a Argentina i a Estònia.

El nadal a Jordània

A Jordània, tal i com passa a la gran majoria de països àrabs, no es viu amb la mateixa passió que al món occidental ja que la seva població és majoritàriament  musulmana. Tot i així, es celebren misses a l’església Catòlica Caldea a Amman per Nadal.
D’altra banda hi trobarem decoracions nadalenques, entre elles l’arbre de Nadal, en algunes cases, pels centres comercials i pels carrers principals de les ciutats.
Respecte al menjar, Jordània no tenia cap plat típic de nadal però durant els últims anys s’ha popularitzat el gall d’indi per al sopar.

Jordania Amman Decoracions

El nadal a Corea, tot un espectacle

A República de Corea, tot i que no hi tenen una religió oficial, el cristianisme és la religió més popular seguida del budisme. La ciutat s’engalana amb decoracions nadalenques i llums de colors. Es celebra el 25 de desembre igual que altres llocs però el seu menú és diferent. Els seus plats típics solen ser picants, acompanyats amb arròs i de “Kimchis” que és com una ensalada coreana a partir de la col xinesa.  També hi trobarem el “jeotgal” que és una barreja preparada amb diversos peixos juntament amb gambes i cloïsses.
Les seves menjades sempre van acompanyades d’un licor elaborat a partir d’arròs, el “soju”.
El Pare Noel també hi arriba i reparteix els regals als nens que s’han portat bé.

Corea-submariniste

A Àustria, el vals vienès per començar l’any

A Àustria són molt típics per Nadal els mercats nadalencs, només a Viena s’hi fan 25 mercats nadalencs on hi podem trobar artesania feta a mà, dolços, joies, joguines, decoració nadalenca i tot tipus d’artesania local.
A principis de desembre hi podem trobar el Krampus, un diable amb grans banyes que porta una cadena sorollosa. Aquest ve abans que Sant Nicolau (el Pare Noel) per advertir als nens que siguin bons perquè sinó rebran carbó y patates.
A fi d’any, milers de persones celebren a ciutats com Viena ballant el vals als carrers y places mentre es veu xampany acompanyat de música.
A més a més, si has tingut sort i has reservat amb antelació podràs assistir al famós Concert d’Any Nou a Viena.

Austria-Vals

Canadà, per nadal, es vesteix de vermell

El Nadal a Canadà es celebra sobretot amb cançons nadalenques ja siguin en anglès, francès o alemany, cantades per una coral de la ciutat durant els matins de Nadal. Aquests fins i tot poden venir-te a cantar al portal de casa, un fet molt típic que veiem a les pel·lícules.
Per tenir un Nadal més dolç també preparen magdalenes de xocolata i galetes amb cacau i sucre que es mengen abans de començar el gran festí.
No hi pot faltar, òbviament, el color roig del vestit del Pare Noel, les garlandes i els llaços que decoren les cases i els arbres de Nadal. És tradició que l’arbre tingui almenys un detall d’aquest color.

Canada-detalls-vermells

Per nadal al Líban, no hi poden faltar els balls

El Nadal al Líban es celebra amb vestimentes autòctones de la zona amb brodats, detalls de pedreria, i preparant plats típics. També es celebra el 25 de desembre, menys els d’origen armeni que ho celebren el 6 de gener. Els regals es donen a l’església o els porta el Pare Noel.
Una de les seves curiositats és que tenen un ball típic anomenat dabkeh que ballen en cercle a la melodia de la percussió.

Liban dabkeh ball popular

A Argentina per nadal, el menjar fresc i el clima càlid

A Argentina el Nadal es celebra amb decoracions blanques i roges, l’arbre de nadal, i tot el comú durant el Nadal però com que el temps és càlid ofereix la possibilitat de sortir a passejar, i celebrar-ho als jardins o parcs fent una barbacoa.
És tradició que els regals del Pare Noel, s’obrin durant la revetlla de Nadal i no el propi dia de Nadal.
El menjar més típic de Nadal és el Vitel Toné, una ensalada de patata, ou dur i maionesa. La menjada s’acompanya de begudes afruitades i amb el temps càlid hi trobem també gelats i pastissos congelats.

Argentina

A Estònia, una estona a la sauna i fora el fred

A Estònia s’hi celebren tres tradicions, el naixement de Jesús, el solstici d’hivern nòrdic i les vacances comercials occidentals. És típic que a la revetlla de Nadal passen una estona a la sauna. Cada any, des de fa 350 anys, el president o la figura política del moment pronuncia un discurs sobre el Nadal i la pau.

Estonia, sauna per combatre el fred

 

Links Fotos

Deixa una Resposta