Centre d’Interpretació del Camí de Sirga – Mas de Pitoia

41.238473, 0.511188

Centre d’Interpretació del Camí de Sirga – Mas de Pitoia de Flix

El Mas de Pitoia és una construcció que hi ha dins la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes al marge esquerre del riu Ebre, situada entre el Mas de les Cigonyes i el Mas del Director.

Aquest mas ha estat rehabilitat i actualment alberga el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga. Aquest centre pretén immortalitzar i mostrar els sirgadors i llaguters que amb una corda arrossegaven els llaguts per la vora del riu Ebre. Aquests homes van crear una carretera fluvial de la qual hi ha trams originals transformats en ruta turística, integrats a la ruta GR-99 “Camino del Ebro” que va des del naixement fins a la desembocadura de l’Ebre.

Les instal·lacions també acullen una aula de natura on escolars poden realitzar activitats sobre el patrimoni històric i natural, treballs de recerca, tallers mediambientals, …

També hi ha una oficina d’atenció al públic i diversos serveis.

Visitat 1029 vegades, 2 Visites avui


Centro de Interpretación del Camino de Sirga – Mas de Pitoia

41.238473, 0.511188

Centro de Interpretación del Camino de Sirga – Mas de Pitoia de Flix

El Mas de Pitoia es una construcción que hay dentro de la Reserva Natural de Fauna Salvaje de Sebes en el margen izquierdo del río Ebro, situada entre el Mas de las Cigüeñas y el Mas del Director.

Este pero ha sido rehabilitado y actualmente alberga el Centro de Interpretación del Camino de Sirga. Este centro pretende inmortalizar y mostrar los sirgadors y llaguters que con una cuerda arrastraban los laúdes por la orilla del río Ebro. Estos hombres crearon una carretera fluvial de la que hay tramos originales transformados en ruta turística, integrados en la ruta GR-99 Camino del Ebro que va desde el nacimiento hasta la desembocadura del Ebro.

Las instalaciones también acogen un aula de naturaleza donde escolares pueden realizar actividades sobre el patrimonio histórico y natural, trabajos de investigación, talleres medioambientales, …

También hay una oficina de atención al público y diversos servicios.

Visitat 769 vegades, 2 Visites avui


Afegir comentari

Valora fent clic a la estrella:

 

Llocs relacionats

Centre d’Interpretació de les Barraques del Read More…

Museu de la Mar de l’Ebre
Està situat a l&# Read More…

Església de Sant Domènech

Església de Sant Domènec
L’església de S Read More…