Blog

Festes de Nadal arreu del món (part III)

Festes de Nadal arreu del món (part III)

Ja estan aquí les festes de Nadal  i nosaltres volem apropar-te al nadal d’altres països. Et portem la tercera part de les diferents curiositats de com viuen el nadal a Suècia, Bulgària, Dinamarca, Letònia, Xina, Grècia, Finlàndia, Romania, Rússia i Espanya. Suècia il·luminada A Suècia una de les tradicions més vistoses es… Llegeix més »

Que fer a Nadal i a Fi d’Any

Que fer a Nadal i a Fi d’Any

Que fer a Nadal i a Fi d’Any a les Terres de l’Ebre El Nadal per a molta gent significa gran menjades en la família i passar temps amb ells però entre àpat i àpat hi podem fer alguna activitat. Una tradició molt típica és fer cagar el tió de… Llegeix més »

Festes de Nadal arreu del món (part II)

Festes de Nadal arreu del món (part II)

S’apropen les festes de Nadal  i nosaltres també et volem apropar al nadal però d’altres països. Et portem la segona part de les diferents curiositats de com viuen el nadal a Jordània, a la República de Corea, a Àustria, a Canadà, al Líban, a Argentina i a Estònia. El nadal a Jordània… Llegeix més »

Festes, fires i jornades el desembre

Festes, fires i jornades el desembre

A més a més de preparar-nos per aquest nadal, durant aquest desembre, podrem gaudir d’exposicions, festes, fires i jornades per les Terres de l’Ebre. Festa Olea Europea Dissabte 5 de desembre A les Oliveres d’Arion es faran diversos tallers, degustacions, una visita teatralitzada i cantada, dinar i activitats per als… Llegeix més »

Festes de Nadal arreu del món (part I)

Festes de Nadal arreu del món (part I)

Les festes de Nadal tenen una gran importància dins la nostra cultura però, que en sabem dels altres països? Et portem diferents curiositats de com viuen el Nadal a França, al Japó, al Regne Unit, a Alemanya, al Brasil, a Nova Zelanda, a Mèxic, a Austràlia i a la República Txeca…. Llegeix més »

Festes, fires i jornades durant novembre

Durant aquest novembre hi podeu gaudir dels següents esdeveniments a les Terres de l’Ebre: Del 30 d’octubre a l’1 de novembre 28a Festa del Vi de Gandesa La festa del Vi de Gandesa és una de les fires més reconegudes del territori i un aparador per introduir-te en l’àmbit dels… Llegeix més »

Temps de bolets a les Terres de l’Ebre

Temps de bolets a les Terres de l’Ebre

Amb la tardor arriba el temps de bolets i amb aquest els boletaires. A les Terres de l’Ebre, la gent sol anar a buscar-ne al Parc Natural dels Ports, ja que a més a més de buscar bolets també gaudeix de la tranquil·litat que ofereix la muntanya. Nosaltres us portem… Llegeix més »

Festes, fires i jornades durant l’octubre

Durant l’octubre s’hi celebren diversos esdeveniments a les poblacions de les Terres de l’Ebre: Del 2 al 4 d’Octubre: 2n Festival d’intervencions Efímeres. També anomenat A Cel Obert,  amb intervencions de diversos creadors artístics, es celebra als patis més emblemàtics de Tortosa. Aquest any el tema clau és el color, ja… Llegeix més »

11 de setembre, la Diada de Catalunya

11 de setembre, la Diada de Catalunya

L’onze de setembre és la Diada Nacional de Catalunya. Aquesta commemora l’última defensa de Barcelona (l’onze de setembre del 1714) durant la Guerra de Successió Espanyola. El fracàs d’aquesta va permetre que Felip V abolís les institucions i les llibertats catalanes. Recordar-la es una manera de reivindicar la identitat catalana, tot… Llegeix més »

10 activitats que pots fer amb els amics

10 activitats que pots fer amb els amics

10 activitats que pots fer amb els amics a les Terres de l’Ebre Participar a les Festes Majors és una de les coses que has de fer, encara que sigui com a espectador. L’ambient durant les festes majors sempre és de germanor i de ganes de molta gresca. Una activitats… Llegeix més »

10 activitats que pots fer amb nens

10 activitats que pots fer amb nens

10 activitats que pots fer amb nens a les Terres de l’Ebre Venir amb nens pot ser divertit, hi ha una amplia varietat d’activitats per fer amb ells. Aquí deixem una llista de les més entretingudes: Mullar-se a la platja o a les fonts natural són ideals per a refrescar-se… Llegeix més »

10 plats típics de les Terres de l’Ebre

10 plats típics de les Terres de l’Ebre

Dins les Terres de l’Ebre trobem una gran varietat de plats típics, des de la cuina marinera fins a la cuina de secà. L’arròs també és un dels elements importants dins la gastronomia de les terres de l’Ebre ja sigui per fer una paella marinera com per fer baldanes d’arròs…. Llegeix més »

6 Curiositats de festes a les Terres de l’Ebre

6 Curiositats de festes a les Terres de l’Ebre

La Guerra de Farina Aquesta es celebra durant el carnaval de Godall i es suposa que va començar un any que el blat anava molt barat ja que Godall produïa blat antigament. Cursa enigmàtica Aquesta gimcana, que es du a terme durant les festes majors de Santa Bàrbara,  possiblement és… Llegeix més »

La Via Verda

La Via Verda

La Via Verda era l’antic ferrocarril  de la Vall de Zafán, que comunicava diverses poblacions del Baix Aragó amb les del sud de Catalunya, des de la Puebla de Híjar fins a Tortosa. Actualment està condicionada per als usos turístics, a peu, en bicicleta o a cavall, quedant prohibit de… Llegeix més »

Activitats típiques de les festes majors

Activitats típiques de les festes majors

Les festes majors a les Terres de l’Ebre ofereixen múltiples opcions però totes tenen unes característiques en comú. Aquí et deixem una llista d’aquestes característiques amb els llocs on en pots veure: Els concursos Ja siguin de pintura, de pesca, de vestits de paper, d’arrossegament, de fotografia o d’habilitats, com… Llegeix més »

Festa del Renaixement de Tortosa 23-26 juliol 2015

Festa del Renaixement de Tortosa 23-26 juliol 2015 La Festa del Renaixement és una festa de quatre dies que es fa durant el tercer o el quart cap de setmana de juliol on es celebra l’esplendor de la ciutat de Tortosa durant el segle XVI. Els ciutadans es vesteixen d’època… Llegeix més »

5 dels llocs culturals més visitats de Tortosa

5 dels llocs culturals més visitats de Tortosa

5 dels llocs culturals més visitats de Tortosa Catedral de Tortosa La Catedral de Tortosa, dedicada a Santa María, està orientada cap a E-O i es va començar a construir el 21 de maig del 1347. Aquesta espectacular catedral gòtica reflexa la gran importància que la religió va arribar a tenir… Llegeix més »

Primera notícia al blog i primeres impressions

Primera notícia al blog i primeres impressions

Tenim el plaer de presentar-vos una nova part del portal, el blog. En aquesta primera notícia us explicarem les primeres impressions des que vam publicar el portal el dia de Sant Jordi de 2015, fa exactament dos mesos. Breu història del portal. Les pàgines ebre.com i ebre.info feia 18 anys que estaven creades, des del 1997…. Llegeix més »